Gratis Excel is mogelijk met Google Spreadsheets in Google Drive.

Google Drive logo

Er zijn meer mogelijkheden om gratis Excel te gebruiken. Google Spreadsheet in Drive is er 1 van.

Wie naast Excel en Calc opzoek is naar een gratis spreadsheet programma om berekeningen te maken kan terecht bij Google. De grootste zoekmachine van de wereld heeft meer diensten dan alleen de gratis zoekmachine. Zij hebben nu ook Google Docs, wat tegenwoordig gekoppeld is aan de Google Drive oplossing en zeer uitgebreide suite van office applicaties.

Google Drive de oplossing voor online office programma's.

De voordelen van deze gratis oplossing is dat je met een actief Google account gratis gebruik kan maken van diverse diensten. Niet alleen de office programma's mag je gratis gebruiken, je hebt zelfs 5 Gigabyte aan opslagruimte tot je beschikking. Heb je een internet verbinding dan kun je dus ook je office pakket benaderen. Je hebt geen zware pc nodig waar je de pakketten op dient te installeren, alleen een internet verbinding en een Google account en je kunt aan de slag. Het maakt zelfs niet meer uit waar je wil werken, overal waar jij internet toegang hebt kun jij werken.

Onafhankelijk van je eigen pc werken waar jij maar wil met wie je maar wil, dat is Google Drive.

Zoals gezegd kun je overal werken waar een internet aansluiting voor handen is. Het maakt ook niet uit of je werkt via een PC of een Mac beiden worden ondersteunt. Via je iPad, iPhone of Android toestel werken? Geen punt ook dat werkt prima. Samen met je projectteam werken aan een presentatie of een rapport? Dit is ook mogelijk, geef zelf de toegang tot de bestanden aan je vrienden of collega's en maak samen de mooiste bestanden. Samenwerken was nog niet eerder zo eenvoudig, onafhankelijk van de afstanden tussen jou en je collega's. Alle gangbare onderdelen van een office pakket zitten in deze oplossing verwerkt. Zo kun je onder andere gratis gebruik maken van:

  • Documenten - werkt hetzelfde als Word
  • Spreadsheets - werkt hetzelfde als Excel
  • Presentaties - werkt hetzelfde als Powerpoint
  • Tekeningen - werkt hetzelfde als Paint
Het mooie van deze oplossing is dus dat het gratis is en dat je gegevens automatisch bewaard worden, je hoeft dus niet meer extra op "opslaan" te klikken. Je hebt geen omkijken meer naar de opslag van je bestanden dit ligt nu bij de meest betrouwbare data verzamelaar. Wil je zelf een applicatie bouwen waar je beter mee uit de voeten kan? Geen probleem op basis van Javascript kun je alles maken waar jij behoefte aan hebt.

Gratis gebruiken of toch moeten betalen voor dit office pakket?

Je kunt als persoon (individueel) deze oplossing gratis gebruiken. Op dit moment krijg je gratis 5 Gigabyte opslag tot je beschikking. En geloof ons, dat zijn heel veel documenten die jij kunt opslaan je moet echt je best doen om deze ruimte vol te krijgen met alleen documenten, spreadsheets of presentaties. Heb je toch meer opslag nodig? Dan kan dat ook, je betaald dan een klein bedrag om je opslag stapsgewijs uit te breiden. Wil je deze office oplossing gebruik als bedrijf dan zijn er wel kosten verbonden aan deze dienst. Kijk op de website van Google Drive voor bedrijven voor meer informatie. Naast de office functionaliteiten worden ook andere Google applicaties opgenomen in Drive. Zo vind je ook Gmail terug in de mogelijkheden en ook de Agenda functionaliteit is te gebruiken binnen Drive. In principe sla je dus niets meer lokaal op je pc of laptop op, je hebt slechts een internet verbinding nodig om te kunnen werken. Je bent niet meer gebonden aan je werkplek, dat is het nieuwe werken zoals het bedoeld is!


google docs in google drive

Direct aan de slag!

Wil je direct aan de slag met deze office oplossing dan kun je hier onder de links vinden waarmee je rechtstreeks wordt doorgestuurd naar Google Drive. Als je al een Google account hebt kun je zo inloggen en direct aan de slag gaan. Mocht je nog geen Google account hebben dan kun je er een aanmaken en daarna direct aan de slag gaan met de Drive functionaliteit. Let er dus bij het aanmelden wel even op of je de functies als persoon gaat gebruiken of als bedrijf. Zoals eerder aangegeven wordt hier door Google verschil in gemaakt.

Ga nu mee in de wereld die niet meer gebonden is aan een statische werkplek. Jij kunt nu werken waar jij maar wil en wanneer jij maar wil.google apps overzicht

Handige tools

BTW berekenen
Rente berekenen
Wegenbelasting berekenen
Benzinekosten berekenen
Afstand meten
Bijtelling berekenen

Hierboven staan nuttige websites die vaak een rekenhulp zijn om veel voorkomende berekeningen te maken.

Weet jij er nog eentje? Meld het ons!