Excel voor Apple? Ontmoet Numbers, de Excel variant voor bijvoorbeeld je iPad of MacBook.

Opzoek naar Excel voor je Apple apparaat? Kijk dan eens naar Numbers, geheel compatibel met Microsoft Excel.

numbers voorbeeld ipad iphone Werken met Excel op een Windows pc is niet meer weg te denken uit je dagelijkse werkzaamheden. Wel jammer dat je dan niet zomaar Excel kan gebruiken op bijvoorbeeld je iPad of Macbook. Gewoon je dagelijkse werk nu op je Apple doen, dat wil toch iedereen? Numbers maakt het mogelijk en ziet er nog gelikt uit ook.

Numbers templates zijn handig om snel te starten met het leren kennen van Numbers.

Ook voor het Numbers pakket van Apple zijn er diverse templates beschikbaar. Zo kun je snel van start met het maken van de mooiste en meest geavanceerde spreadsheets. Je kunt de meest ingewikkelde formules ontwerpen. Er zitten standaard meer dan 250 functies (berekeningen) in het pakket. Daar vind je dus de meest gangbare formules echt wel tussen. Grafieken zijn natuurlijk zo opgebouwd dat ze de briljante schoonheid van Apple apparaten kunnen tonen. Niet de standaard grafieken, maar grafische hoogstandjes die je direct in je presentatie kunt koppelen.

Numbers is volledig compatibel met Windows Excel.

We hebben het al eerder gemeld, maar de bestanden die je maakt met Numbers kun je opslaan in het bekende .xls formaat. Op deze manier kun je eenvoudig je bestanden maken en delen met bijvoorbeeld je collega's die nog met Windows werken. Andersom kan het natuurlijk ook. Ontvang jij een bestand wat is opgeslagen in het .xls formaat dan kun je dit met Numbers openen, bewerken, opslaan en weer terug mailen. Eenvoud staat voorop en zal voorop blijven staan voor Apple. Numbers laat weer eens zien dat de kloof tussen Windows en Apple steeds kleiner aan het worden is. Bestandsuitwisseling behoort nu dus ook tot de mogelijkheden.

Handige tools

BTW berekenen
Rente berekenen
Wegenbelasting berekenen
Benzinekosten berekenen
Afstand meten
Bijtelling berekenen

Hierboven staan nuttige websites die vaak een rekenhulp zijn om veel voorkomende berekeningen te maken.

Weet jij er nog eentje? Meld het ons!