Office 365 - al je office programma's via het internet bereikbaar.

office 365 logo

Ook Micorsoft brent de office suite naar de cloud, office niet meer installeren maar altijd en overal bereikbaar.

Ook Microsoft heeft het internet ontdekt met hun 365 oplossingen. Traditioneel kreeg ja natuurlijk een cd-rommetje of een dvd-tje waarop de software stond, met een unieke sleutel of registratie code kon je dan op je eigen pc de software installeren. Alleen op je eigen pc en wanneer er een nieuwe versie uitkwam van Office moest je weer een nieuwe installatie kopen. Met de huidige verschuiving van software als en product naar software als een dienst kan Microsoft hier natuurlijk niet bij achterblijven. Om Google het hoofd te kunnen bieden heeft Microsoft de office suite nu ook als dienst beschikbaar.

Office 365 je hele kantoor zo ophalen via het internet.

cloud computing plaatje

Met dit office pakket heb je de beschikking over de vertrouwde applicaties zoals Word en Excel, maar ook PowerPoint en OneNote. Microsoft noemt deze office oplossing zelfs de tegenhanger van de traditionele office suite. Uiteraard krijg je een geheel inegrichte omgevging tot je beschikking. Zo kun je online werken aan stukken en zelfs samenwerken aan stukken zonder dat je fysiek bij elkaar hoeft te zitten. Ook deze oplossing speelt dus in op de nieuwe manier van werken. Onafhankelijk van plaats en tijd werken wanneer het jou uitkomt, alleen een internet verbinding is voldoende. De opslag van de documenten hoef je ook niet meer zelf te regelen. Dit zit allemaal inbegrepen in het pakket en veilig in de cloud worden deze bestanden opgeslagen. Naast de office apps krijg je ook de beschikking over een online agenda, e-mail functionaliteit, online vergaderen en je hebt zelfs de beschikking over een eigen website. Kortom een compleet pakket waarmee je prima uit de voeten kan zowel als student, consument, zelfstandige of bedrijfsmatig. Het mooie is dat dit totale pakket compleet compatible is met de verschillende versies van het traditionele Office pakket. Zo kun je dus eenvoudig kiezen voor de traditionele oplossing of de online oplossing zoals jou het uitkomt. De documenten werken in beide omgevingen zo ervaar je dus complete vrijheid in werken.

Office 365 komt in abonnementsvorm, geen gratis oplossing maar betalen voor de dienst.

het nieuwe werken waar je maar wil

In tegenstelling tot andere cloud office pakketten 123 is de oplossing van Microsoft niet gratis. Prijzen van de verschillende abonnementen verschillen van 3 euro per maand tot 19 euro per maand. Een en ander is ook afhankelijk van het gebruik van de office suite. Kijk dus goed welk abonnement je zou willen afnemen. Er zijn speciale abonnementen voor onder andere kleine bedrijfen, middelgrote tot grote bedrijven, studenten, de overheid en zelfs mensen zonder buro. Kijk voor een totaal overzicht van de beschikbare abonnementen en de kosten van de abonnementen op de website van Office 365.

Handige tools

BTW berekenen
Rente berekenen
Wegenbelasting berekenen
Benzinekosten berekenen
Afstand meten
Bijtelling berekenen

Hierboven staan nuttige websites die vaak een rekenhulp zijn om veel voorkomende berekeningen te maken.

Weet jij er nog eentje? Meld het ons!