Apache OpenOffice een alternatief voor Microsoft Excel.

OpenOffice logo

Opzoek naar een gratis alternatief voor Excel? Probeer dan eens OpenOffice!

Iedereen weet dat je voor Excel moet betalen. Dit is al jaren zo en zal ook nog wel even zo blijven. Alhoewel wij geloven dat straks software meer en meer als dienst afgenomen kan worden. Tot die tijd zijn er alternatieven naast de betaalde variant van Excel. Zo is er OpenOffice. Een complete oplossing voor de betaalde Office variant waar je alle office toepassing in aantreft. De volgende software krijg je als je Openoffice installeert:

  • logo openoffice write Writer - te vergelijken met Word
  • logo openoffice calc Calc - te vergelijken met Excel
  • logo openoffice impress Impress - te vergelijken met PowerPoint
  • logo openoffice draw Draw - te vergelijken met Photoshop of Paint
  • logo openoffice base Base - te vergelijken met Access
  • logo openoffice math Math - niet te vergelijken met een Office product
Zo zie je dus dat alle gangbare onderdelen van het Office pakket ook zijn opgenomen in OpenOffice.

En toch is het gratis? Hoe kan dat dan?

Dat kan, omdat je deze software kunt downloaden onder een Open Source licenties. Dit betekend dat je de software gratis mag installeren en verder mag verspreiden. Er zitten heel veel ontwikkelaars achter deze software die allemaal hun steentje bij dragen aan het uiteindelijke eindresultaat. Zij doen dit belangeloos waardoor de software dus gratis aangeboden kan worden. Door veel samen te werken staan zij al ruim 20 jaar garant voor kwaliteit. Zelfs bedrijven mogen deze software gratis gebruiken. Waar in sommige open source licenties commercieel gebruik wordt beperkt is dit bij OpenOffice niet het geval. Achter de software staat Apache als bedrijf, een zeer gerenomeerd bedrijf wat al jaren gratis oplossing levert.

Overtuigd? Probeer dan OpenOFfice kosteloos, wij helpen je op weg!

Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren? Mooi dan kunnen wij je makkelijk op weg helpen. Klik op onderstaande link om gratis OpenOffice te downloaden en direct op je pc te installeren.

Op deze pagina vind je ook alle documentatie, handleidingen, aanvullende informatie en nog veel meer. Voordeel is dat dit allemaal in het Nederlands is. Zo maak je dus makkelijk de overstap naar je gratis Office pakket. Kijk ook vaak op de site van OpenOffice om te zien of er nieuwe ontwikkelingen zijn. Die zijn er namelijk veel en vaak zijn het nuttig vernieuwingen waarmee jij nog beter uit de voeten kunt met je pakket.

OpenOffice de ontwikkeling gaat dagelijks door met aanvullende extensies.

De ontwikkeling bij OpenOffice staat niet stil. Veel mensen werken aan voor hen nuttige uitbreidingen van de standaard functies in de office suite. Wil je ook eens kijken naar de aanvullende mogelijkheden van OpenOffice? Dan kun je een aparte website bezoeken die geheel in het teken staan van aanvullingen die door verschillende mensen gemaakt zijn. Duidelijk weergegeven wat je met een extensie kan en inclusief beoordelingen van andere mensen die jou voor gingen met het installeren van de extensie. Zo kun je dus eenvoudig bepalen of een bepaalde uitbreiding wel of juiste niet iets voor jou is. Klik op onderstaande logo om direct naar de extensie website te gaan.

openoffice extensie website, vind de uitbreiding van je keuze


Templates en voorbeelden van Calc sjablonen eenvoudig aan de slag met Calc.

openoffice templates

Ook voor Calc zijn er diverse templates of voorbeelden beschikbaar die het gebruik eenvoudig maken. Wij hebben voor jou een aantal van deze voorbeelden verzameld. Ze staan hieronder vermeld, met een korte omschrijving. Heb je zelf een template gemaakt? Je kunt deze gratis aanmelden bij OpenOffice zodat deze opgenomen kan worden in de software. Je template kan dan door OpenOffice vrijgegeven worden en aangeboden worden op hun website. Zo help jij ook een beetje mee aan het bouwen van de OpenSource community.

Handige tools

BTW berekenen
Rente berekenen
Wegenbelasting berekenen
Benzinekosten berekenen
Afstand meten
Bijtelling berekenen

Hierboven staan nuttige websites die vaak een rekenhulp zijn om veel voorkomende berekeningen te maken.

Weet jij er nog eentje? Meld het ons!